• Nakładem dystrybutora Best Film na polski rynek trafiło kompletne wydanie kontynuacji popularnego serialu „Demony da Vinci”. Produkcja, autorstwa amerykańskiego koncernu telewizyjnego Starz (stojącego między innymi za hitową serią o Spartakusie), po bardzo przeciętnym pierwszym sezonie odnalazła wreszcie własną tożsamość, serwując widzom dziesięć przepełnionych akcją i humorem odcinków o przygodach awanturniczego artysty.

    • 0 Komentarzy • 419 Wyświetleń
    • Michał Wasilewski – 19 kwi 2016, 20:24
  • Kim jest Piotruś Pan – wie każde dziecko. A właściwie również każdy dorosły, który żył w czasach, kiedy klasyczne animacje Disneya zachwycały wszystkich bardziej niż nowoczesne komputerowe kreskówki. Piotruś Pan to chłopiec żyjący w Nibylandii – magicznej krainie pełnej mitycznych stworzeń, Indian i piratów – który nigdy nie chce dorosnąć. Film Disneya powstał na podstawie książki sir Jamesa Matthew Barriego, ale co było wcześniej? Czy Piotruś od zawsze był chłopcem z Nibylandii, czy też sam został doń sprowadzony? Na to pytanie odpowiada film Joe Wrighte’a pod tytułem „Piotruś. Wyprawa do Nibylandii”. Albo, można by rzec, powinien odpowiadać – choć chyba w rzeczywistości stawia jeszcze więcej pytań.

    • 0 Komentarzy • 637 Wyświetleń
    • Mateusz „Artdico” Gajek – 2 kwi 2016, 22:06
  • Vin Diesel jako brodaty rycerz siekający płonącym mieczem czarownice i inne piekielne pomioty w obrazie Brecka Eisnera, reżysera przeciętnych filmów pokroju „Sahary”... Czy to się mogło udać? Okazuje się, że tak!

    • 0 Komentarzy • 859 Wyświetleń
    • Michał Wasilewski – 29 mar 2016, 18:02
  • Przeciętny amerykański bank w ciepłe popołudnie. Klienci jednak nie są zajęci wypłacaniem ciężko zarobionych dolarów. Zamiast tego siedzą na ziemi z rękami na głowie, bo – jak łatwo się domyślić – trwa napad. Grupa bandytów, ubranych w futurystycznie wyglądające kostiumy, właśnie stara się sforsować wrota skarbca. Kiedy w końcu udaje im się złamać zabezpieczenia i wykraść drogocenne diamenty, sytuacja zaczyna wymykać się spod kontroli, a jeden z gangsterów wpada w szał. Przywódczyni grupy, w tej roli piękna Olga Kurylenko, szybko pozbywa się znerwicowanego członka zespołu i wraz z resztą szajki umyka pościgowi policji. Okazuje się jednak, że skradzione klejnoty rozgniewały ludzi na najwyższych szczeblach władzy, z tajemniczym człowiekiem o pseudonimie Senator (Morgan Freeman) na czele. Grupa znalazła się na celowniku bardzo niebezpiecznych ludzi. Czy uda im się umknąć cało?

    • 0 Komentarzy • 585 Wyświetleń
    • Mateusz „Chi-fi” Cholewa – 18 mar 2016, 20:54
  • Lata 60. Londyn. W dzielnicy East End, jednej z niebezpieczniejszych w mieście, swoje małe gangsterskie imperium budują bracia Kray: Reginald i Roland. Wymuszenia, szantaże i „ochrona” dochodowych instytucji są dla nich czymś normalnym. I chociaż są bliźniakami wiele ich dzieli. Reginald jest szarmancki i charyzmatyczny, jest to typ bandyty, który wodzi policję za nos i mówi staruszkom „dzień dobry”. Ronnie z kolei to niestabilny psychicznie maniak, chorujący na schizofrenię, często nieświadomy tego, co robi. Bracia z upływem czasu zaczynają rozszerzać swoją władzę i sięgać coraz wyżej, a w życiu Reggie'ego pojawia się piękna Frances Shea. Kłopoty zaczynają się, kiedy dzielące rodzeństwo różnice się pogłębiają, a mozolnie budowana organizacja chyli się ku upadkowi.

    • 0 Komentarzy • 427 Wyświetleń
    • Mateusz „Ch-fi” Cholewa – 14 mar 2016, 19:56
  • „Deadpool” to historia Wade'a Wilsona, byłego żołnierza sił specjalnych, który pewnego dnia dowiaduje się, że.... Nudy! Cześć i czołem kochani! Z tej strony Deadpool. Niestety recenzent Cholewa chwilowo nie jest dostępny (ponieważ wyjątkowo trudno pisać, będąc związanym i zamkniętym w bagażniku), dlatego też ja podjąłem się wyzwania napisania recenzji najnowszej filmowej produkcji, traktującej o mojej skromnej osobie. Wiecie, nie jestem tylko niesamowicie sprawnym gościem w przyciasnym czerwonym stroju, potrafiącym bez żadnych konsekwencji odciąć sobie rękę, bądź przespać się z Twoją dziewczyną (powiedz jej, żeby zadzwoniła we wtorek). Jestem także niezwykle utalentowanym pisarzem i krytykiem filmowym. Nie wierzycie? No to zaraz Was przekonam. Zapnijcie pasy, zepnijcie z całych sił pośladki i przyszykujcie sobie masę bielizny na zmianę, bo o to czeka Was podróż tak niesamowita, że przy niej, wizyta w Playboy Mansion, będzie się Wam wydawała wyjazdem na rekolekcje do Częstochowy.

    • 0 Komentarzy • 1055 Wyświetleń
    • Oficjalnie - Mateusz Cholewa, de facto - Deadpool – 10 mar 2016, 14:02
  • Kino wojenne to jeden z tych obszarów kinematografii, w którym Polska rzadko kiedy ma okazję się wykazać. Jeżeli już powstaje jakiś film o tej tematyce, zazwyczaj jest to opowieść rodem z II Wojny Światowej. Nie ma w tym nic złego, w końcu to materiał na wiele znakomitych scenariuszy, nie da się jednak ukryć, że jest w tym jakiś brak świeżości. „Karbala” wychodzi poza polskie toposy i sięga po historię najnowszą, prezentując nie tak popularne dotąd losy żołnierzy walczących w Iraku.

    • 0 Komentarzy • 627 Wyświetleń
    • Mateusz „Chi-fi” Cholewa – 21 lut 2016, 14:00
  • Przyznam szczerze, że pierwsze wieści o filmowej adaptacji opowieści o Ant-Manie wzbudziły we mnie mieszane uczucia. Nie dlatego, że znam komiksowy pierwowzór, ale raczej z powodu dość dziwnego typu bohatera. Wiem, w uniwersum Marvela jest wiele indywiduów o bardzo różnych mocach, ale – no wybaczcie – facet zmniejszający się do rozmiarów pracowitego owada i rozkazujący różnym gatunkom mrówek? To było dla mnie zbyt wiele. Ale, jak to zwykle bywa, obejrzałam trailery, które na tyle mnie zaciekawiły, że wybrałam się do kina na seans, a potem obejrzałam film po raz kolejny na DVD. I okazało się, że człowiek-mrówka może być naprawdę interesującym i w pewien sposób wiarygodnym superbohaterem.

    • 0 Komentarzy • 395 Wyświetleń
    • Magdalena „Ithilnar” Stawniak – 17 lut 2016, 15:29
  • Najnowszy obraz Tarsema Singha, reżysera takich filmów jak „Immortals. Bogowie i herosi” oraz „Cela”, to sztampowy film akcji z elementami science fiction, opowiadający o ludziach przekraczających zakazane granice, aby uzyskać życie wieczne. Brzmi przyzwoicie, niestety – efekt końcowy rozczarowuje.

    • 0 Komentarzy • 436 Wyświetleń
    • Michał Wasilewski – 23 sty 2016, 12:54
  • Zapewne każdemu fanowi „Gwiezdnych Wojen” marzyło się kiedyś, aby jego ulubionej produkcji było pełno zawsze i wszędzie. Tak też na fali popularności nowej trylogii (epizody I-III) powstał serial animowany „Wojny klonów” (najpierw 2D, potem 3D), mowa była także o produkcji fabularnej, która – póki co – nie doszła do skutku, aż wreszcie (już po przejęciu Lucasfilmu przez Disneya) oczom widzów ukazał się serial rysunkowy „Rebelianci”. Chociaż wielu fanów nie tolerowało „Wojen klonów” (tych 3D), to nie można było odmówić cyklowi, że z sezonu na sezon stawał się bardziej poważny, brutalny i mroczny. W przypadku „Rebeliantów” zachodziła obawa, że po przejęciu uniwersum przez wytwórnię kojarzoną głownie z księżniczkami i Myszką Miki, film będzie cukierkowy i w ogóle nieprzyswajalny przez starszego odbiorcę.

    • 0 Komentarzy • 893 Wyświetlenia
    • Marcin "Sharn" Byrski – 18 sty 2016, 09:37

Copyright © 2004-2017 Bestiariusz.pl. Wszelkie prawa do treści, grafiki oraz zdjęć dostępnych na stronie są zastrzeżone na rzecz Bestiariusz.pl lub odpowiednio na rzecz podmiotów, których materiały są udostępnianie na podstawie współpracy z Bestiariusz.pl.

Teraz jest 22 sie 2017, 21:32 — Strefa czasowa: UTC + 1
Engine: NERV 4.0 BETA
Warunki użytkowaniaPolityka prywatnościUsuń ciasteczka